Wat is een goede domeinnaam extensie?

U kan domeinnamen met (bijna) elke extensie zoals .com of .be registreren. Maar welke moet u kiezen? Wji helpen u alvast met uw keuze.

  • Werkt uw bedrijf voornamelijk nationaal? Registreer dan een domeinnaam met de extensie van uw land. Waarom? U maakt (potentiële) klanten meteen duidelijk dat u als lokaal bedrijf dicht bij de klant staat. Bent u vooral actief in België, dan registreert u best een .be domeinnaam.
  • Werkt u voornamelijk internationaal? Registreer dan een domeinnaam met internationale extensie. De .com heeft nog steeds het grootste aanzien, maar .net en .org zijn ook vertrouwd. Ook .biz en .info komen in aanmerking. Waarom? De internationale extensies genieten een groter aanzien dan de lokale extensies. Ze zijn ook vertrouwd bij internationale contacten.
  • Werkt u zowel nationaal als internationaal? Registreer dan zowel een domeinnaam met de nationale als internationale extensie. Benader uw contacten dan ook met de desbetreffende domeinnaam. Zo geniet u van zowel de voordelen van een nationale als ook die van een internationale domeinnaam.

Domeinnaam.com
Logo