Wat is webhosting

Webhosting is een zeer ruim begrip. We vertrekken vanuit het idee dat webhosting een dienst is waarbij u webruimte ter beschikking krijgt waar u uw website op kunt zetten. Klinkt eenvoudig! Maar de ene webhosting is de andere niet…

Sommige bedrijven beperken zich bij het verlenen van de webruimte. Vooral bedrijven die webhosting gratis aanbieden. Je kan dan enkel bestanden naar een server verplaatsen. Elke vorm van interactiviteit is uitgesloten. Je kan hier trouwens ook geen domeinnaam aan koppelen. Je krijgt een url in de vorm van domeinnaam.com/~user89072.

Een andere, professionelere definitie van webhosting is die van de webruimte met veel meer. U krijgt de mogelijkheid om technologieën als PHP, CGI, … te gebruiken. U kan ook database technologieën gebruiken. Welke technologieën beschikbaar zijn hangt van het type hosting af. Er is een onderscheid tussen Linux en Windows hosting. Windows ondersteund zowat alle technologieën, maar is doorgaans duurder. Linux geeft de beste ondersteuning voor PHP, MySQL, Perl en CGI.

Ontdek de beste webhosting op de webhosting en webruimte-pagina!

Domeinnaam.com
Logo