Wat zijn de voordelen van domeinnamen voor mijn website?

1. Domeinnamen ondersteunen uw geloofwaardigheid op het web
Indien u zaken wilt doen via het web, vormt een domeinnaam een belangrijk element. Het lijkt op het opzetten van een standje in de hoek van een grootwarenhuis dat u met tientallen andere winkels deelt of een eigen winkel bezitten. Minder dan €50 per jaar voor registratie van domeinnamen afhankelijk van welk registratiebedrijf u kiest, is maar een luttel bedrag voor verhoogde geloofwaardigheid bij uw potentiële klanten.

Indien uw site enkel een persoonlijke homepage is voor plezier of hobby, hebt u niet echt een domeinnaam nodig. Maar men zal uw website wel makkelijker opmerken als u er één registreert.

Domeinnamen worden per duizenden nieuwe registraties per dag opgekocht. Toch kan men nog steeds enkele leuke namen vinden, als u een beetje lateraal denkwerk uitvoert. In de registratiesectie van deze site, vindt u heel wat tools en tips om domeinnamen te vinden waarmee u gelukkig kunt leven. Hoe langer u wacht een naam voor uzelf te registreren, hoe beperkter de keus wordt. Beschouw een domeinnaam als een onvermijdelijke kost om online zaken te doen.

2. Domeinnamen zijn overdraagbaar
Zoals reeds vermeld is een domeinnaam een richtingsaanwijzer naar uw site. “Daar ligt het”, zegt het bord. U kan de ondersteunende site verhuizen (veranderen van webhostingdiensten) en via een kleine technische aanpassing (uw nieuwe hostingdienst zal u hierin bijstaan) zal de domeinnaam naar uw “nieuwe” site verwijzen. Zo bent u vrij om van hostingdienst te veranderen indien u een betere zaak kunt doen of indien de geleverde diensten onvoldoende zijn. U moet geen bezoekersbookmark (favorieten) veranderen, de verhuis zal ook geen sitelinks verbreken! Dit is onmogelijk zonder een domeinnaam…

3. Domeinnamen verbeteren uw promotiekansen en zodoende ook de “zichtbaarheid” van uw site op het web.
Zoals eerder vermeld, bevorderen domeinnamen met gebruikelijke sleutelwoorden de classificatie van een site in de zoekresultaten die belangrijke zoekmachines opleveren. Dit is toch maar een puntje van de ijsberg van voordelen voor zover men spreekt over webpromotie. Vele grote Directories (lijsten met sites of besprekingen van andere sites) zullen de site niet opnemen in hun listing indien deze geen eigen domeinnaam heeft. Yahoo! bij voorbeeld zal eerder sites met een eigen domeinnaam promoten.

Er bestaan verschillende redenen voor dit beleid, maar voor ons is het niet belangrijk WAAROM de zoekmachines en directories dit doen, maar wel DAT ZE HET DOEN ! Aangezien het web in razende vaart groeit, wordt de situatie waarschijnlijk erger voor sites zonder eigen domeinnaam.

4. Domeinnamen creëren een gevoel van professionaliteit
Dit onderwerp gaat samen met de geloofwaardigheid die schuilt in een domeinnaam. Ten onrechte of niet, men denkt dat gehoste sites met een eigen domeinnaam professioneler zijn dan andere. Dit idee spruit voort uit twee feiten: alle belangrijke, beroemde sites hebben een eigen domeinnaam en anderzijds bestaan er veel junk sites gratis gehost door ISP hostingdiensten.

Jammer genoeg doet uw of mijn mening hierover er niet toe, aangezien er reeds wat vooroordelen bestaan over commerciële sites met eigen domeinnamen. Dus zolang u KUNT succes oogsten met een gratis site of gehost door ISP, kunt u zelfs MEER succes oogsten met uw “eigen” site.

5. Domeinnamen zijn gemakkelijk te onthouden
Welke volgend URL’s kunt u gemakkelijker onthouden :

http://www.domeinnaam.be/diensten/dedicated-servers.html
of
http://www.dedicatedservers.be/

De bovenste URL is de locatie waar de website Dedicated Servers voordien zich bevond voordat ze naar de domeinnaam werd verwezen. Nadat de site werd voorzien van een domeinnaam, verdriedubbelde het verkeer naar de site op korte termijn. Logischerwijze herinnerden de mensen zich de URL en kwamen ze terug de site opzoeken.

Wij overliepen vele redenen waarom domeinnamen nuttig kunnen zijn. Dus het juiste moment is aangebroken om over te gaan naar het volgende hoofdstuk van deze gids: hoe registreer ik een domeinnaam.

Waarom uw domeinregistratie bij Domeinnaam.com?

Domeinnaam.com
Logo