De beste webhosting
op een rijtje

Hosting vergelijken kan verwarrend zijn.
Wij deden het voor jou, en selecteerden de beste hosting-providers.

De beste webhosting van België

Uit een uitgebreide vergelijking van hosting-providers kwamen we tot de resultaten hieronder. We zetten de belangrijkste eigenschappen op een rijtje.

1

Combell domeinnaam- en hosting provider

Combell

Webhosting vanaf € 2,99
Onze score: Uitstekend 9,7/10
Service & Ondersteuning
Combell is één van de meest ondersteunende hosting-providers die er zijn. Met 24/7 ondersteuning via mail, telefoon en chat. Je krijgt specialisten aan de lijn die ook altijd op de hoogte zijn van nieuwe technologieën zoals PHP 8, én er is een gratis verhuisservice wanneer je je hosting-pakket wil verhuizen van een andere provider.
Stabiliteit & Uptime​
Met 99,999% uptime biedt Combell een indrukwekkende uptime-garantie. De host gaat prat op volledig ontdubbelde datacenters en servers, met de nodige back-ups.​
Snelheid & Prestaties​
Opmerkelijk betere prestaties dan bij een budget-hoster. Je krijgt daarbovenop makkelijke caching-opties om je website nog sneller te maken én onbeperkt dataverkeer.
Gebruiksgemak controlepaneel​
Combell gebruikt een eigen controlepaneel waar je eenvoudig zaken kunt aanpassen aan je webhosting, zoals de activering van je caching of het aanmaken van mailboxen.
One-click-installatie van CMS'en (waaronder WordPress) mogelijk.

Waarom kiezen voor Combell?

2

TransIP domeinnaam- en hosting provider

TransIP

Webhosting vanaf € 1,99
Onze score: Uitstekend 8,2/10
Service & Ondersteuning
TransIP biedt enkel ondersteuning via mail.
Stabiliteit & Uptime​
Ook bij TransIP vind je de hoogste uptime-garanties. Alle datacenters en servers zijn ontdubbeld, met een back-up voor alle onderdelen.
Snelheid & Prestaties​
Hoewel TransIP meer expertise heeft in VPS-hosting dan in webhosting, presteert ook hun shared webhosting buitengewoon goed.
Gebruiksgemak controlepaneel​
Met het eigen controlepaneel van TransIP maak je eenvoudig aanpassingen aan je webhosting. One-click-installatie van CMS'en mogelijk.

Waarom kiezen voor TransIP?

3

Easyhost domeinnaam- en hosting provider

Easyhost

Webhosting vanaf € 2,47
Onze score: Uitstekend 7,9/10
Service & Ondersteuning
Easyhost geeft enkel ondersteuning via e-mail. Dat staat tegenover de lagere prijzen die Easyhost biedt.
Stabiliteit & Uptime​
Het platform van Easyhost is vrij stabiel - en zelfs vergelijkbaar met dat van onze topper Combell. Wel gebruikt Easyhost datacenters van een lagere klasse om de prijs te drukken.
Snelheid & Prestaties​
Easyhost richt zich met z'n webhosting vooral op kleinere websites. Zoek je de beste hosting voor een grotere of meer bezochte website, klop je beter bij Combell of TransIP aan.
Gebruiksgemak controlepaneel​
Easyhost gebruikt een eigen controlepaneel, waar je makkelijk aanpassingen aan je webhosting uitvoert. Zoals WordPress installeren op je hosting.

Waarom kiezen voor Easyhost?

4

vdx domeinnaam provider

VDX

Webhosting vanaf € 2,99
Onze score: Uitstekend 7,3/10
Service & Ondersteuning
VDX geeft enkel telefonische ondersteuning.
Stabiliteit & Uptime​
VDX heeft een stabiel en degelijk platform voor shared hosting. De servers van VDX staan wel in Nederland.​
Snelheid & Prestaties​
VDX biedt degelijke webhosting. Voor iets meer veeleisende projecten ga je voor Combell of TransIP.​
Gebruiksgemak controlepaneel​
VDX werkt met het PLESK-controlepaneel. Dat is robuust maar vrij technisch. Voor handigere opties kies je Combell of Easyhost.​

Waarom kiezen voor VDX?

5

Vimexx domeinnaam- en hosting provider

Vimexx

Webhosting vanaf € 0,45
Onze score: Uitstekend 7,1/10
Service & Ondersteuning
Vimexx geeft enkel ondersteuning via e-mail en chat.
Stabiliteit & Uptime​
Vimexx heeft een degelijk platform, dat zich vooral richt op kleine, beginnende websites.
Snelheid & Prestaties​
Vimexx biedt degelijke webhosting. Voor meer uitdagende projecten kies je wel beter Combell of Transip.
Gebruiksgemak controlepaneel​
Vimexx werkt met DirectAdmin, een uitgebreid controlepaneel met veel mogelijkheden. Voor een iets gebruiksvriendelijker paneel kies je Combell, Easyhost of TransIP.

Waarom kiezen voor Vimexx?

Andere hosting-providers die net buiten de top 5 vielen

Hostnet
SiteGround
GoDaddy
HostGator
BlueHost

Kies voor webhosting met een controlepaneel op jouw maat

Hosting vergelijken kan op veel vlakken. Elk hosting-pakket heeft bijvoorbeeld een controlepaneel. Wanneer je weinig of geen technische kennis hebt, kies je best voor een hosting-provider die met een gebruiksvriendelijk controlepaneel werkt.

Gebruikt je hosting-provider het erg uitgebreide CPanel of PLESK, en ben je niet zo technisch? Dan zijn andere providers met een eenvoudiger controlepaneel het overwegen waard.

Veelgestelde vragen over webhosting

De goedkoopste webhosting kiezen kan aanlokkelijk lijken, maar pas ermee op. Webhosting-providers die prat gaan op héél lage prijzen prijzen, lopen vaak de kantjes af op vlak van dienstverlening en producten.

Bij shared (web)hosting worden verschillende websites op één fysieke server gezet. Goedkope hosting-providers zetten vaak té veel websites op een server, waardoor jouw site niet optimaal werkt.

Goedkope webhosting is dus niet altijd de beste keuze. Webhosting vergelijken om de juiste webhosting te vinden, kan inderdaad door prijzen te vergelijken, maar verlies de rest niet uit het oog.

Want bij welke hosting-pakketten krijg je bepaalde voordelen? Neemt een bepaalde hosting-provider automatische back-ups? Krijg je een gratis domein of gratis SSL-certificaat bij je hosting-pakket? Welke hosting-providers bieden uitstekende prestaties en onbeperkt dataverkeer?

Goedkope hosting is dus zeker niet de beste hosting. De beste hosting-providers kies je namelijk op basis van de prijs-kwaliteit-verhouding.

Voor WordPress-hosting heb je op zich enkel een Linux-webhosting pakket nodig. Alle webhosting-providers uit onze lijst bieden zulke hosting-pakketten aan.

Meer nog: sommige aanbieders hebben specifieke WordPress-hosting. Dat is hosting die is ontworpen om er optimaal WordPress-websites op te laten draaien.

Zo hebben Combell, Easyhost en VDX Managed WordPress-pakketten. Met zo’n webhosting-pakketten gaat je hosting-provider de nodige updates aan je WordPress-website, plug-ins en thema’s uitvoeren.

Dat zorgt voor minder zorgen voor jou, én zorgt dat je website altijd veilig is dankzij de laatste beveiligingsupdates. Heb je geen zin om elke week te controleren of er nieuwe updates beschikbaar zijn? Dan is deze optie de kleine meerprijs zeker waard.

Om aan de slag te gaan met je eigen website, heb je een domeinnaam en (web)hosting nodig. Op die webhosting kun je aan de slag met een Content Management Systeem zoals WordPress of Joomla.

Je kan ook een ‘website-maker’ gebruiken om je website te bouwen. Meestal heb je dan geen webhosting-pakket nodig.

Bij domeinnaam.com gaan we kijken naar de kwaliteit van verschillende hosting-bedrijven, om er zo de beste hosting uit te selecteren. Daarbij worden een aantal factoren in rekening gebracht.

Wanneer een hosting-provider verschillende hosting-pakketen aanbood, keken we naar het meest populaire pakket voor onze beoordeling.

Service & Ondersteuning

Ondersteuning is belangrijk bij goede hosting. Daarom gaan we kijken hoe de verschillende webhosting-aanbieders bereikbaar zijn. Is er enkel Engelstalige support, of word je in je eigen taal bediend? Word je snel geholpen?

Maar ook de extra’s bij de service zijn belangrijk in de webhosting-industrie. Is er een gratis verhuisservice? Krijg je een gratis domeinnaam en gratis SSL-certificaten bij je hosting?

Ook keken we of een host automatische back-up-mogelijkheden bood. Zo biedt Combell bijvoorbeeld dagelijkse back-ups bij hun verschillende soorten hosting. Dat is een groot voordeel voor wanneer iets misloopt met je website.

Stabiliteit & Uptime

De meeste hosting-providers zorgen ervoor dat hun servers en harde schijven stabiel genoeg zijn om je website op te laten draaien. Maar toch zijn er grote verschillen te merken in de hosting-wereld.

Daarom letten we ook op de uptime-garanties. De beste webhosting blijft natuurlijk altijd online!

Snelheid & Prestaties

Dit is een puntje waar we erg veel aandacht aan besteden. Wie je website bezoekt, moet snel bediend worden. We kijken welke garanties providers maken op vlak van snelheid en prestaties.

Daarbij wordt in rekening gebracht met welke PHP-versie de provider werkt voor je shared hosting-plan, en of er onbeperkt dataverkeer wordt aangeboden.

Maar we gaan ook kijken of je bijvoorbeeld onbeperkt FTP-accounts kunt aanmaken. Sommige providers bieden zelfs een onbeperkt aantal MySQL-databases aan. Dat laat zich voelen in de quotering die we aan de respectievelijke hosting-bedrijven toekennen.

Gebruiksgemak controlepaneel

Gebruiksgemak staat voorop bij goede hosting. Daarom gaan we bij de webhosting-pakketten kijken welke controlepanelen er gebruikt worden.

Uit ervaring weten we dat controlepanelen in eigen beheer (zoals bij Combell en Easyhost) meer op maat van de klant is gemaakt dan standaard-panelen zoals PLESK of DirectAdmin.

Webhosting of shared hosting is hosting waarbij verschillende websites op één server geplaatst worden. Daarbij deel jij dus een server met andere klanten van een webhost. Vandaar de naam ‘shared’ hosting.

Welk type hosting je neemt, hangt af van je noden. Want er zijn verschillende soorten hosting naast webhosting. De belangrijkste soorten hosting zijn ‘dedicated hosting met (‘private’) dedicated servers, maar ook VPS-hosting (Virtual Private Server) of cloud hosting. Wanneer je enkel e-mailadressen wil, zonder website, kies je voor e-mail-hosting.

Reseller hosting is vaak hosting die aangeboden wordt door een ‘herverkoper’. Dat kan een developer zijn of een digital agency, die de diensten van een host doorverkoopt. Met andere woorden: een ‘reseller’ haalt die hosting bij een grotere hosting-partner, en staat zelf niet in voor het beheer.

Via websites zoals hostingchecker.com kan je vaak zien wie een bepaalde website host. Opgelet: vaak zit er een CDN (Content Delivery Network) tussen jou en grotere websites. Daardoor kan je de host bij zulke websites niet zien.

Domeinnaam.com
Logo